Inschrijvingen

Karate lessen seizoen 2021-2022

Heb je interesse om lid te worden van onze club, dan vind je hier alle nodige info!
Iedereen is welkom en je kan bij ons steeds gratis en vrijblijvend 3 proeflessen volgen. Tijdens deze proeflessen ben je volledig verzekerd. 

Wanneer inschrijven?

Vanaf 1 juni 2021 kan je reeds inschrijven/registreren voor het nieuwe seizoen dat officieel start op 1 september 2021. Gedurende de maand september kan je langskomen om proeflessen te volgen.

Voor Wie

De lessen zijn toegankelijk voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf het geboortejaar 2015.

Registreren\Inschrijven

Daar de plaatsen beperkt zijn vragen wij om je eerst te registreren voordat je kan deelnemen aan de proeflessen. Zo hebben we meteen alle gegevens. Als je beslist om na de proeflessen in te schrijven, dan dien je enkel nog het lidgeld te betalen. Opgelet: De registratie vervalt eind september (of na een maand indien je pas na de start van het seizoen registreert). Je kan ook meteen betalen, en dan ben je ook onmiddellijk ingeschreven.

Proeflessen

Als je geregistreerd bent kom je gewoon langs op training van zodra je kan. Je zorgt voor comfortabele sportkledij, een sportbroek en T-Shirt zijn meer dan voldoende. Sportschoenen zijn niet van belang, want we trainen steeds op blote voeten. 

Karatepak

Nieuwe leden dienen enkel een karatepak aan te kopen. Verdere uitrusting is nog niet nodig. Je kan op training na de proeflessen bij de clubverantwoordelijke terecht voor een pak. We vragen om deze contant bij ontvangst te betalen. Betaling kan eventueel ook via mobiel ontvangen/betalen met smartphone. We hebben maar een beperkte voorraad liggen, dus het is aangeraden om via onderstaand formulier te bestellen.

Klik hier om een karatepak te bestellen

Betalen inschrijvingsgeld

Indien je na de proeflessen beslist om in te schrijven, hoef je enkel nog het lidgeld te betalen. Alle nodig gegevens hebben we reeds bij de registratie ontvangen.

 • De betaling kan gebeuren via:
  Overschrijving op rekeningnummer BE86 0636 5729 2950, met als mededeling lidgeld + naam.
  Contant aan de Clubverantwoordelijke kan ook.
 • Het inschrijvingsgeld (inclusief verzekering) voor een volledig seizoen bedraagt:
  €125 voor kinderen van geboortejaar 2015 tem 2008
  €165 voor volwassenen en jongeren vanaf geboortejaar 2007
 • Gezinskorting:
  Vergeet onze eenvoudige kortingsregel van €20 niet vanaf het 2e lid van eenzelfde gezin. Het oudste ingeschreven gezinslid betaalt het volledige bedrag, alle andere gezinsleden betalen €20 minder.

Bij ontvangst van het inschrijvingsgeld is de inschrijving afgerond en krijg je een bevestigingsmail.

Later op het jaar inschrijven:

Indien voldoende plaats, is inschrijven bij ons het ganse jaar mogelijk (behalve voor de Kidskaratelessen). Het inschrijvingsgeld vermindert naarmate het jaar vordert. Wie niet in het begin van het seizoen start hoeft dus minder te betalen. Het lidmaatschap loopt dus telkens tot eind augustus, vernieuwen van het lidmaatschap dient voor 15 augustus te gebeuren. Hieronder kan je de tabel vinden met de bedragen voor het inschrijvingsgeld, per 2 maanden wijzigt het bedrag (en de familiekorting)

Maand van inschrijving Bedrag -14 jaar Bedrag + 14 jaar Familiekorting
Sep - Okt 125 165 20
Nov - Dec 105 140 20
Jan - Feb 80 115 15
Mrt - Apr 55 85 10
Mei - Jun 30 45 5

 
Veel gestelde vragen:

Kan ik gewoon langskomen voor een proefles?
We vragen om steeds eerst te registreren voor te starten met proeflessen. Dit is zowel naar administratie als verzekering toe het meest eenvoudige.

Wat moet ik aandoen tijdens de proeflessen?
Zorg voor comfortabele sportkledij, eenvoudige sportbroek en T-shirt is voldoende.

Kan ik onmiddellijk inschrijven?
Indien je geen proeflessen volgt en meteen betaalt, dan ben je direct ingeschreven. 

Kan er via de club een karatepak aangekocht worden?
Ja dat is mogelijk, het is niet verplicht, maar wij bieden een degelijk pak aan voor een correcte prijs aan.

Ik heb geen enkele ervaring met vechtsporten, is dat een probleem?
Zeker niet, we helpen iedereen in zijn individuele weg als Karateka.

Kan er gans het jaar ingeschreven worden of enkel bij het begin van een seizoen?
In principe laten wij gans het jaar inschrijvingen toe. Het kan wel zijn dat er geen plaatsen meer vrij zijn in een bepaalde groep. Zeker bij de kindergroepen zijn de plaatsen beperkt om de kwaliteit van de lessen te waarborgen. Bij het Kidskarate laten we enkel in september nieuwe leden toen, en indien er plaats is in januari.

Ik heb reeds ervaring in vechtsporten, kan ik dan sneller van graad verhogen?
Indien het om een relevante vechtsport gaat zal je automatisch sneller vorderingen maken. Meestal kijken we bij een eerste examen hoever je geraakt volgens de examenvereisten van het Ippan Karate System. Mogelijks kan je dan meteen al een hogere graad dan geel behalen. Daarna moet je steeds wel voldoen aan de voorwaarden. Ieder zijn situatie is anders en we proberen dit dan ook individueel te bekijken. We willen niemand het gevoel geven dat men van nul moet starten.