Ippan Karate System

Het Idee:

Een universeel karate systeem voor elke karateka of … 
Vermits er in de karate wereld zoveel verschillende systemen bestaan of stijlen, werd er een speciaal programma gemaakt om dit probleem op te lossen. Ongeacht het karate systeem, zijn de meeste technieken hetzelfde of gelijken deze heel sterk op elkaar. Het zijn eerder de principes (hard vs. zacht, uitwendig vs. inwendig, rechtlijnig vs. circulair, …) en vooral de kata die verschillen.

Het Ippan Karate Systeem opgericht door Kyoshi Johny Verheyden biedt hiervoor een oplossing. Het is geen nieuw, uniek of specifiek systeem maar eerder universeel waarin elke karateka (of beoefenaar van andere gelijkaardige ‘slagsystemen’) zich kan thuis voelen en hem de mogelijkheid biedt te blijven evolueren.

De verschillende Ippan Karate Clubs staan dan ook onder nauw toezicht van Kyoshi Johny Verheyden om het gewenste niveau en kwaliteit te bewaken. De clubs komen dan ook geregeld samen tijdens de verschillende Ippan Stages waar Kyoshi Johny steeds les komt geven.

Johny Verheyden:

Kyoshi Johny Verheyden is 53 jaar jong en woonachtig in Meise en beoefent nu al 40 jaar vechtsporten. Hij is de houder van meerdere zwarte gordels en instructeursgraden in oa judo, ju-jitsu en karate. Zijn hoogste gradatie is die van 8ste Dan karate, met de titel van "kyoshi".

Omwille van zijn professionele carrière reisde Johny de wereld rond en kreeg zo de kans om overal ter wereld te trainen. Hij trainde in Japan, Thailand, Indonesië, Singapore, Brazilië, Amerika en overal in Europa. Hij had ook het privilege om verschillende kampioenen, grootmeesters, meesters ... in de vechtkunsten te ontmoeten en ermee te trainen. Een aantal voorbeelden zijn, Dan Inosanto, Bill Wallace, Beny Urquidez, Hee Il Cho, (the late) Bong Soo Han, (the late) Ed Parker, John Liu (filmster), Enzo Gracie, Gary Alexander, Jim Mc Cann, Hanshi Hamada, Tony Galindo, Vernon 'Tiger' White, Carl E. Long, Kurosaki Sensei, Ceasar Takeshi, Sifu Cliff Au Yeung, Henry Plée, Dominique Valéra, Lee Kwan Young, Somsong, Tom Harinck, Dieter Knüttel, Jeff Espinous ...

Hij doet constant onderzoek naar krijgskunsten over de hele wereld en schrijft artikels voor websites en magazines. Zo schreef hij ook een aantal boeken: Stop Zinloos geweld, Pesten en Tips voor slimme kids. Een aantal jaar geleden richtte hij ook samen met Soke Daniel Degroote de Belgian All Style & Systems Kenpo & Karate op, waar onze club ook lid van is.