Meikyo Ippan Karate

Betekenis...

Meikyo betekent reflectie van het innerlijke. Hiermee wordt bedoeld dat iedereen vanuit een ander standpunt kijkt, denkt en handelt. Door onszelf correct in te schatten, kunnen we sneller en efficiënter reageren.

Sensei

Onze club is opgericht door Sensei Pieter Francque. Hij startte zijn carrière in de krijgskunstwereld op 6-jarige leeftijd bij Judoclub Olympia Brugge waar hij zijn blauwe gordel behaalde. Later maakte hij de overstap naar Shotokan Karate en trainde bij Karateclub Olympia Brugge onder leiding van Peter Serruys.
In 2000 startte Filip Verplancke, die ook lid was KCOB een nieuwe club en stijl die de naam Koryu-Te-Jutsu kreeg. Hierbij worden de kata’s doorgrond naar de oorspronkelijk kennis die o.a. het gebruik van drukpunten bevat.

Ippan Karate System

Na een tijdje zelf niet actief te trainen kwam hij in contact met Kyoshi Johnny Verheyden die de opstart van het Ippan Karate System voor ogen had. Hierin behaalde Pieter tijdelijk een instructeurgraad bij het starten van de club in 2009. Ondertussen slaagde hij reeds voor zijn zwarte gordel 4e Dan Ippan Karate.

De club bestaat ondertussen bijna 15 jaar. Met een 50-tal enthousiaste leden vormen we een jonge en dynamische club waar iedereen welkom is.
Wederzijds respect is één van de belangrijkste waarden binnen de club en stijl.