Graden

Het programma is ingedeeld volgens graad tot en met 5de DAN. Er zijn 10 KYU graden, mits er in theorie ook 10 DAN graden zijn. De kleur van de strepen op de gordels is als volgt: op witte gordels zwart, op kleurengordels wit en op zwarte gordels rood.

De leraars van elke club staan in voor de examens van de kleurengordels. De wachttijden voor de examens hangen af van de duur van de training, het aantal trainingen per week, aantal aanwezigheden, in acht name van de dojo etiquette, gevolgde stages en seminaries en uiteraard de eigenlijke technische kennis.

De examens in onze club worden steeds samen met de club Meikyo georganiseerd en worden dus afgenomen door zowel Sensei Bart als Sensei Pieter. Er is 4 keer per jaar mogelijkheid om te verhogen in graad.

  • In oktober op dinsdag in de Dojo in Varsenare
  • In december op zondag in de Dojo in Brugge
  • In maart/april op vrijdag in de Dojo te Zedelgem
  • In mei op dinsdag in de Dojo te Brugge

Men dient steeds op voorhand in te schrijven voor een examen. Daarnaast moet men over de nodige stempels en stagepunten beschikken. Een examen kost 5 euro, gordel of lintje inbegrepen.

Hieronder kan u de verschillende overzichten vinden wat de minimum vereisten zijn voor ieder examen betreffende wachttijd, trainingen en stages.