Inschrijvingen 2024-2025

Heb je interesse om lid te worden van onze club, dan vind je hier alle nodige info!
Iedereen is welkom en je kan bij ons steeds gratis en vrijblijvend 2 proeflessen volgen. Tijdens deze proeflessen ben je volledig verzekerd.

Wanneer kan je lid worden?

Enkel tijdens de maand september en januari laten wij nieuwe leden toe. Gedurende deze maanden kan je langskomen om proeflessen te volgen (enkel na registratie, zie verder).

Voor wie?

De lessen zijn toegankelijk voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf het geboortejaar 2016.  We onderscheiden verschillende groepen op basis van leeftijd:

 • Groep 1: Ippan Karate System  
  • Groep 1-A Voor kinderen van geboortejaar 2016 en 2015  
  • Groep 1-B Voor kinderen van geboortejaar 2014 en 2013 
 • Groep 2: Ippan Karate System, Koryu-Te-Jutsu en Kobudo (wapentraining) 
  • Voor jongeren en volwassenen vanaf geboortejaar 2012 
Trainingen

Voor groep 1 is er enkel training op vrijdag (Aartrijke). Voor groep 2 is er training op dinsdag (Varsenare) en vrijdag. Op de pagina Trainingen kan je alle details vinden. Groep 2 kan bijkomstig ook trainen op zondag en donderdag in onze zusterclub Seigyo.

Het nieuwe seizoen start officieel op vrijdag 6/9/24 in Aartrijke.

Registreren voor proeflessen

Om te registreren voor proeflessen dien je het inschrijvingsformulier in te vullen op ons DojoScan platform: Inschrijvingsformulier 2024-2025
Let er wel op dat je zeker de juiste club selecteert namelijk Meikyo. Je bent pas definitief ingeschreven na betaling van het lidgeld.

Proeflessen

Eens geregistreerd kan je langskomen voor 2 gratis proeflessen. Je zorgt voor comfortabele sportkledij, een sportbroek en T-Shirt zijn meer dan voldoende. Sportschoenen zijn niet nodig, want we trainen steeds op blote voeten. Dit kan tijdens eender welke training (volgens leeftijd) gedurende de maand september.

Inschrijven

Indien je na de proeflessen beslist om in te schrijven, hoef je enkel nog het lidgeld te betalen. Alle nodig gegevens hebben we reeds bij de registratie ontvangen. Bij ontvangst van het inschrijvingsgeld is de inschrijving afgerond en krijg je een bevestigingsmail. Alle inschrijvingen (betalingen) dienen voor 5 oktober te gebeuren.

 • De betaling kan gebeuren via:
  Overschrijving op rekeningnummer BE86 0636 5729 2950, met als mededeling lidgeld + naam lid
  Contant aan de Clubverantwoordelijke kan ook
 • Het inschrijvingsgeld (inclusief verzekering) voor een volledig seizoen bedraagt:
  Groep 1 - €125 (geboortejaar 2016, 2015, 2014 en 2013)
  Groep 2 - €165 (vanaf geboortejaar 2012)
 • Gezinskorting:
  Vergeet onze eenvoudige kortingsregel van €20 niet vanaf het 2e lid van eenzelfde gezin. Het oudste ingeschreven gezinslid betaalt het volledige bedrag, alle andere gezinsleden betalen €20 minder.
Karatepak

Nieuwe leden dienen enkel een wit karatepak aan te kopen. Verdere uitrusting is voor beginners niet nodig. Pas vanaf blauwe gordel vragen we om ook eigen bescherming (hand + wreef/scheenbescherming) te kopen. Je kan op training bij de clubverantwoordelijke terecht voor een pak. We vragen om deze contant bij ontvangst te betalen. Betaling kan eventueel ook via mobiel ontvangen/betalen met smartphone. We trachten steeds voldoende voorraad te hebben, maar het kan gebeuren dat je even moet wachten.
Witte Karate-gi voor beginners inclusief witte gordel:

 • Maat 110 tem 120: €25
 • Maat 130 en 140: €35
 • Vanaf maat 150: €45
Veel gestelde vragen:

Kan ik gewoon langskomen voor een proefles?
We vragen om steeds eerst te registreren voor te starten met proeflessen. Dit is zowel naar administratie als verzekering toe het meest eenvoudige. Het is ook enkel mogelijk om tijdens de maanden september, en eventueel januari, proeflessen te volgen.

Wat moet ik aandoen tijdens de proeflessen?
Zorg voor comfortabele sportkledij, eenvoudige sportbroek en T-shirt is voldoende.

Kan ik onmiddellijk inschrijven?
Indien je geen proeflessen volgt en meteen betaalt, dan ben je direct ingeschreven.

Kan er via de club een karatepak aangekocht worden?
Ja dat is mogelijk, het is niet verplicht, maar wij bieden een degelijk pak aan voor een correcte prijs aan.

Ik heb geen enkele ervaring met vechtsporten, is dat een probleem?
Zeker niet, we helpen iedereen in zijn individuele weg als Karateka.

Kan er gans het jaar ingeschreven worden of enkel bij het begin van een seizoen?
Enkel in september, en indien voldoende plaats ook januari, is het mogelijk lid te worden.

Ik heb reeds ervaring in vechtsporten, kan ik dan sneller van graad verhogen?
Indien het om een relevante vechtsport gaat zal je automatisch sneller vorderingen maken. Meestal kijken we bij een eerste examen hoever je geraakt volgens de examenvereisten van het Ippan Karate System. Mogelijks kan je dan meteen al een hogere graad dan geel behalen. Daarna moet je steeds wel voldoen aan de voorwaarden. Ieder zijn situatie is anders en we proberen dit dan ook individueel te bekijken. We willen niemand het gevoel geven dat men van nul moet starten wanneer dit niet zo is.