Shorin Ryu Karate

Naast het Ippan Karate System wordt er bij Meikyo ook het ShorinRyu Karate getraind. Dit is 1 van of zelfs de oudste traditionele karate stijlen. Hiervoor gaat Sensei Pieter jaarlijks naar Okinawa waar hij rechtstreeks les krijgt van het hoofd van de ShorinRyu Ryukyukan, namelijk Hansi Koei Nohara.

Hanshi Koei Nohara uit Okinawa heeft heel zijn leven gewijd aan het studeren van (Kobayshi) Shorinryu gegeven door sensei Chosin Chibana en het (Matsubayshi) Shorinryu onderwezen door zijn vader Kaoru Nohara, een directe leerling van Chotoku Kyan. Hanshi Nohara heeft de 9e dan graad, heeft een master in culturele antropologie gespecialiseerd in Ryukyu cultuur (Okinawa cultuur). 

Hanshi Nohara is een gepensioneerde ambtenaar van de prefectuur Okinawa. In 2008 heeft Hanshi Nohara een boek uitgegeven met als titel "The Transformation of Tiy of Okinawa Traditional Karate”. Dit boek geeft de evolutie weer van het Okinawa-te naar het moderne karate. Hanshi Nohara bestudeert ook de culturele dansen van Okinawa, waar hij de Shuri-te methoden uit de dansen analyseert. Hanshi Nohara geeft persoonlijk onderricht en begeleiding aan de dojoleiders lid van de organisatie en dit om het behoud te garanderen van Shorinryu karate als een levendige en betrouwbare krijgskunst , een krachtige methode tot zelfontwikkeling en een echt cultureel erfgoed van de Ryukyu-eilanden (Okinawa). De Ryukyukan (of Ryukyu Organisatie) heeft een directe historische link tot de originele Shuri-te, en behoud de originele vorm van deze karate via Kata (Karate stijloefeneningen).

Sensei Pieter is ondertussen reeds een aantal jaar bezig met het bestuderen en trainen van de ShorinRyu stijl. Zijn oorspronkelijke stijl was het Shotokan Karate die toch heel wat verschillen heeft van deze oudere stijl, hij heeft dan ook de nodige tijd nodig gehad om zich om te scholen. Deze inzet werd dan ook beloond met behalen van zijn 1e DAN ShorinRyu Karate na het examen tijdens zijn bezoek aan Okinawa in April 2018.